2018

Steve Austen

Over

De eerste award is uitgereikt aan Steve Austen. Sinds jaar en dag ruimtemaker voor origineel gedachtengoed, vaak zijn dit (volgens zijn eigen zeggen) vrouwen in onze paternalistisch ingestelde maatschappij.

Alhoewel Steve een oog heeft voor onafhankelijke vrouwen, zal hij nooit benoemen dat het het-vrouw-zijn is dat het verschil maakt. Eens te meer zal hij voorbeelden aandragen van feminiene kwaliteiten én benadrukken hoe welkom dit is in politiek/bestuurlijke context.

Hij schreef het boek Kaaskoppen over ‘nieuwe Nederlanders’ die vanuit hun eigen culturele achtergrond naar Nederland kijken én onze samenleving bestormen met hun ambities.

Steve Austen is een toonaangevend ondernemer en publicist met focus op burgerschap, culturele diversiteit en leiderschap dat daarbij past. Hij is bestuurder van Felix Meritis Foundation en de Amsterdam Maastricht Summer University, richtte het Shaffy Theater op en is bestuurlijk actief in o.a.  A Soul for Europe, European House for Culture en Stichting Metropool.

Een intrigerend interview. Lilith Award 2018

 

Back to top