Lilith in Casuïstiek

Gepubliceerd: september 19, 2019

Auteur: Noor Bongers

Sinds 2014 doe ik onderzoek naar de balans tussen feminien en masculien. Met persoonlijke ervaring, het zelf doorleven van alle aspecten, het lesgeven, het hosten van groepen, in goed om mij heen kijken.

Nu is het tijd ál deze inzichten toe te passen op concrete situaties. Om dit gestalte te geven geef ik 5 dagdelen weg. Aan 5 mensen, met 5 verschillende situaties. De resultaten en inzichten zal ik hier delen.

De eerste is samen met Sanne Vreugdenhil, directeur van basisschool De Tuimelaar in Hoogvliet.

Want hoe zit het eigenlijk met #metoo, veel te veel vrouwen als docent, jongens die niet mogen vechten en meisjes die hun mannetje staan in het onderwijs? Mág je hier nog wel over praten zonder taboes?

Leidt ons onderwijs mensen op tot product van de economie, dienstbaar aan een doorgeschoten vorm van masculiniteit? Of creeen we vanuit ons authentieke zelf en leren we kinderen dát?

Voor dat laatste is een ware en gezonde masculiniteit nodig. Waarin feminiene waarden als empathie, inclusie en je eigen gevoelens tot bloei komen. In goede balans met masculien. Anders wordt het nooit iets )

Samen met een aantal bijzondere mensen uit het onderwijs gaan we dit verkennen. Met opstellingen (systemisch werk) en een aantal prangende vragen. Want wat is de onderwijs opgave eigenlijk als we deze situatie zo bezien?

Denk je meteen JA! laat dat even weten. Datum wordt momenteel gepland (eind oktober).

 Back to top