Lilith en de Gouden Tijd * het boek

Gepubliceerd: oktober 14, 2023

Auteur: Noor Bongers

Op 20 oktober verschijnt het boek van Noor Bongers

Lilith en de Gouden Tijd, voor een nieuw bestuur op aarde.

Lilith en de Gouden Tijd toont ons een nieuw perspectief op leiderschap. Het raakt diep aan ons collectieve geheugen van ‘mannen’ en ‘vrouwen’ en hoe het hoort te zijn. Het boek opent een nieuwe ruimte waarin feminiene en masculiene kwaliteiten floreren.

Noor Bongers neemt je mee op reis langs de peilloze diepten van dit onderwerp en biedt een helder perspectief. Ze brengt haar jarenlange onderzoek en analyse van deze tijd in zeer persoonlijke verhalen tot leven. Avontuurlijk, intiem, met grootse thema’s.

Een bijzonder avontuur om dit boek te kunnen maken. Mijn ceremoniële werk wordt belicht, maar ook alle maatschappelijke inzichten en analyses. Op uitnodiging van uitgeverij Oorsprong ben ik ook autobiografisch gaan schrijven. ‘Jij hebt toch alles persoonlijk doorleeft!’ zeiden ze. En dat klopt. In al mijn avonturen krijgt innovatie  bestaansrecht.

Bestel het boek bij de locale boekwinkel of direct bij uitgeverij Oorsprong.

Vormgeving en illustraties Stang Gubbels, met een artikel van Felice Derkinderen. En een prachtig filmpje van Frank Kouws. Frank koos hiervoor een bijzondere invalshoek…. heel verstild met een groot gevoel van urgentie.

Boekpresentatie in Donner Rotterdam

De presentatie van de dag is in handen van Josien Dragt. Schrijver en journalist Hans van Willigenburg zal een toespraak houden in onvervalst kritische stijl, Ineke Eebes opent de poort naar de gouden tijd op aarde. Noor leest voor uit eigen werk. Daarna vieren we een feestje IN de gouden tijd op een andere locatie. We steken met het gezelschap het grote water over.

In de gouden tijd danst burlesque danseres en ademtherapeut Dineke Faas Lilith en drinken we een liefdescocktail. De muziek wordt verzorgd door Martin Roedolf, de hapjes door Emma ter Smitten en Margriet Bruins van in-liefde. We zijn te gast bij Wieland Toelen waar we worden ontvangen door de Godin van de Nieuwe Tijd.

Het is bijzonder om het boek in het Hart van Rotterdam te presenteren. Op 21-11-21 vond in Rotterdam de ceremonie plaats ‘de initiatie van de gouden tijd’ vanuit het Hart van de Liefde (de groep vrouwen met wie ik ceremonieel werk) een bijzonder krachtig moment. Temidden van veel tumult in deze onrustige tijden. Toch is het juist nú dat we de gouden tijd op aarde initiëren.

We are the ones we have been waiting for.Back to top